Boulahrouz houdt Wilkshire op de bank tegen Twente

18 januari 2015, 13:34

Tegen zijn oude club FC Twente moet Luke Wilkshire op de bank plaatsnemen bij Feyenoord. Coach Fred Rutten geeft in de eerste competitiewedstrijd van 2015 de voorkeur aan Khalid Boulahrouz aan de rechterkant van de verdediging. Voorin spelen Jens Toornstra, Colin Kazim en Jean-Paul Boëtius.

De keuze van Rutten om Wilkshire op de bank te houden is opvallend, want de Australiër was in de eerste seizoenshelft een vaste waarde. Bovendien was hij in de Eredivisie goed voor drie assists. In de laatste duels van 2014, toen Jens Toornstra ontbrak, stond Wilkshire opgesteld als hangende rechtermiddenvelder en mocht Boulahrouz al rechts achterin opdraven. Rutten is blijkbaar dusdanig tevreden over de inbreng van Boulahrouz in die wedstrijden, dat hij in het eerste duel van 2015 vasthoudt aan de voormalig Oranje-international.

Toornstra keert tegen Twente na zijn blessureperiode terug in de basis, op het middenveld spelen Lex Immers, Karim el Ahmadi en Jordy Clasie. Dat houdt in dat Tonny Vilhena opnieuw buiten de basisformatie valt.

Bij FC Twente valt op dat coach Alfred Schreuder kiest voor een nieuw systeem, met verstevigd middenveld. Voormalig Feyenoorder Kyle Ebecilio is buiten de basis gevallen, Orlando Engelaar start wel. In de spits bij FC Twente staat Luc Castaignos, hij miste de laatste duels voor de winterstop wegens een blessure.

Opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Nelom, Kongolo, Van Beek, Boulahrouz; Immers, Clasie, El Ahmadi; Boëtius, Kazim, Toornstra

FC Twente: Stevens, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Lachman, Mokotjo, Engelaar, Corona, Ziyech, Castaignos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen