SC Heerenveen snoept FC Utrecht drie punten af

Jw
18 januari 2015, 16:38

SC Heerenveen heeft zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij FC Utrecht. De Friezen gaven daarmee een les in effectiviteit weg. FC Utrecht creëerde veel kansen, maar haalde slechts één keer de trekker over en dat was in de slotfase. De bezoekers hadden het duel daarvoor al beslist via Luciano Slagveer en Sam Larsson. Door de 2-1 zege klimt SC Heerenveen over FC Utrecht op de ranglijst.

In een matig gevulde Galgenwaard (15.560 toeschouwers met een capaciteit van 24.426) gaf FC Utrecht vanaf het eerste fluitsignaal vol gas. De thuisploeg had in de eerste tien minuten op voorsprong moeten komen. Heerenveen wist zich geen raad met het felle spel en kreeg kans op kans om de oren. Het geluk van de Friezen was dat doelman Kristoffer Nordfeldt bij de les was. Eerst pareerde hij in de derde minuut schoten van Yassin Ayoub en Kristoffer Peterson. Daarna leek Ramon Leeuwin met een kopbal te scoren, maar ook toen lag de Zweedse keeper in de weg.

Na de zinderende openingsfase krabbelde SC Heerenveen overeind met de geruststellende gedachte dat het nog altijd 0-0 stond. Vanuit een vrij defensieve tactiek sloeg de ploeg van trainer Dwight Lodeweges vlak voor rust toe. Luciano Slagveer werd de diepte in gestuurd door Mark Uth en schoot na een kapbeweging raak in de korte hoek: 0-1. De klap kwam hard aan bij FC Utrecht, dat op basis van het spelbeeld de score al lang en breed had moeten openen.

In de tweede helft was het hetzelfde liedje bij FC Utrecht. De thuisploeg zette Heerenveen regelmatig vast, maar de beloning bleef uit. De 2-0 kwam daarom ook hard aan. Over de manier waarop Heerenveen de score uitbreidde, kun je echter alleen maar complimenten aan geven. Het doelpunt van Sam Larsson werd op fantastische wijze voorbereid. Uth stond vast aan de zijlijn, maar speelde zijn tegenstander door de benen. Daardoor kwam Joey van den Berg aan de bal en hij had iets moois in gedachten. Met een voorzet achter het standbeen voerde de linkspoot zijn plan op geniale wijze uit en stelde hij ploeggenoot Larsson in staat om te scoren (0-2).

FC Utrecht bleef stug doorgaan en creëerde voldoende kansen om nog terug in de wedstrijd te komen. Dat gebeurde lange tijd niet. Daarbij had het wel pech dat nieuweling Sébastien Haller geen strafschop kreeg, ondanks dat hij wel aan zijn shirt werd getrokken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg FC Utrecht alsnog een penalty. Willem Janssen benutte de kans vanaf elf meter, waarmee een verlaat slotoffensief kon worden ingezet. SC Heerenveen wankelde in de blessuretijd nog wel, maar viel niet om.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen