Messi blinkt weer uit bij soevereine zege Barcelona

18 januari 2015, 21:13   Bijgewerkt: 19 januari 2015, 00:09

Lionel Messi heeft FC Barcelona zondag nogmaals bij de hand genomen. In Riazor maakte de Argentijn korte metten met Deportivo La Coruna: 4-0.

Messi maakte de 1-0, 2-0 en na rust ook de 3-0. Uit een fraaie pass van Ivan Rakitic zette Messi Barcelona met een net zo fraaie kopbal in de 10de minuut op voorsprong. Messi zorgde voor rust ook voor de tweede goal, na een assist van Luis Suárez. Hij wipte de bal over Depor-doelman Fabricio. Bij de 3-0 was Rakitic opnieuw de aangever. Tussen twee Deportivo-spelers in vond hij Messi en die plaatste de bal met links in de verre hoek.

Met zijn dertigste hattrick in dienst van Barcelona vijzelde hij zijn totaal dit seizoen op naar 19. Dat zijn er nog altijd 9 minder dan Cristiano Ronaldo. Uiteindelijk werd het ook nog 4-0, door een eigen doelpunt van Sidnei, die een voorzet van Dani Alves binnen schoof. Bij Deportivo stond oud-eredivisionist Haris Medunjanin negentig minuten binnen de lijnen.

Door de zege verkleinde Barcelona de achterstand op Real Madrid weer naar vier punten. De Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.