De Boer ziet pittig programma met vertrouwen tegemoet

20 januari 2015, 14:09

Ajax startte 2015 niet met een uitstekend optreden, maar wel met een overwinning. In de eigen Amsterdam ArenA werd FC Groningen moeizaam met 2-0 aan de kant geschoven. Trainer Frank de Boer hoopt dat het resultaat een voorbode zal zijn voor de rest van het seizoen, maar beseft dat het spel voor verbetering vatbaar is. Hij heeft er, in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord (zondag), vertrouwen in dat het nog een mooi seizoen zal worden.

De Boer heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het thuisduel met Groningen. "2-0 winnen, dat is een goede uitslag. Anderzijds kan en moet het spel beter, vooral in de tweede helft. Dat was niet het Ajax wat we willen zien. Het moet beter, maar de start is wel goed geweest", aldus de coach van de Ajacieden, die zag dat zijn spelers een vermoeide indruk achterlieten. "Dat leek er wel op ja. We hebben het ze gevraagd en ze zeiden dat het kaarsje na 70 minuten wel een beetje uitging. Maar dan moet je compacter spelen", geeft De Boer aan voor de camera van Ajax TV.

Er zijn genoeg verbeterpunten, maar De Boer heeft veel vertrouwen. "Ja, zeker. Vooral in de eerste helft waren er genoeg aanknopingspunten te zien. Maar een wedstrijd duurt geen 45, maar 90 minuten. Dat weten de jongens ook. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed zal gaan", aldus de Ajax-keuzeheer. De komende week heeft de regerend landskampioen te maken met een pittig programma. Feyenoord (thuis), Vitesse (uit) en AZ (thuis) zijn achtereenvolgens de tegenstander van de Amsterdammers.

Jaïro Riedewald en Davy Klaassen vielen afgelopen vrijdag allebei met een blessure uit. "Jaïro had al wat last van een pees onder de knie en kreeg er precies een tik op. Hij blijft er een beetje mee sukkelen, het is afwachten", stelt De Boer. "Met Davy Klaassen was het een dag na de wedstrijd alweer een stuk beter, dus ik verwacht daar geen problemen mee", voegt hij toe. Wellicht kan hij ook beschikken over Nicolai Boilesen. De Deense linksback lijkt sowieso bij de selectie te zitten. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat hij kan starten. Het hangt er wel vanaf hoe hij zich voelt en hoe hij zich presenteert, maar hij heeft grote progressie geboekt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen