Blind en Alderweireld in rust Klassieker uitgezwaaid

20 januari 2015, 16:27

Het was in een eerder stadium al bekend dat Ajax komende zondag officieel afscheid neemt van Daley Blind, maar ook Toby Alderweireld wordt tijdens de klassieker tegen Feyenoord uitgezwaaid. Beide spelers worden tijdens de rust van de eredivisiekraker bedankt voor bewezen diensten. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen.

Alderweireld is een jeugdexponent van Ajax, dat tussen 2008 en 2013 tot 186 officiële optredens (vijftien doelpunten) voor het eerste elftal van de Amsterdamse club kwam. In 2013 transfereerde de 25-jarige verdediger naar Atlético Madrid, dat hem dit seizoen uitleent aan het Southampton van trainer Ronald Koeman. De Belgische international won met Ajax drie keer de landstitel en één keer de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Er werd al geruime tijd gezocht naar een geschikte datum om afscheid te nemen van Alderweireld. Anderhalf jaar na zijn vertrek uit Amsterdam komt het er dus van, gelijktijdig met Blind. Het duel tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 12.30 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen