Ajax wint zelden onder Nijhuis: "Geen lekkere statistieken"

21 januari 2015, 08:44

Bas Nijhuis is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de Klassieker van komende zondag tussen Ajax en Feyenoord, die in de Amsterdam ArenA om 12.30 uur afgetrapt wordt. Veel ogen zullen op de arbiter gericht zijn, omdat Ajax zelden onder Nijhuis weet te winnen en de Enschedeër een behoorlijk kaartenverleden heeft met de Amsterdammers.

Het is een opmerkelijk gegeven dat Ajax de laatste zeven van de tien wedstrijden onder leiding van Nijhuis verloor. Twee keer werd er gelijkgespeeld, slechts één maal werd er gewonnen. In de Klassieker van oktober 2012 (2-2) stuurde hij Ajacied Niklas Moisander voor een licht vergrijp met een tweede gele kaart naar de kant, een jaar eerder werd de toenmalige Ajax-doelman Kenneth Vermeer (nu Feyenoord) met rood van het veld gestuurd. Tijdens AZ - Ajax (3-2, augustus 2013) moest Ricardo van Rhijn inrukken met rood.

"Dit zijn natuurlijk geen lekkere statistieken", stelt oud-scheidsrechter Dick Jol in De Telegraaf. "Uit eigen ervaring weet ik dat hij bij discutabele beslissingen door de Ajax-spelers op de afgelopen reeks zal worden gewezen. Dat Ajax de laatste drie thuiswedstrijden onder Basje één punt heeft gehaald, betekent misschien dat hij overdreven graag wilde laten zien dat hij niet onder de indruk was van de ArenA", zegt de Scheveninger. "Hij weet nu in elk geval donders goed dat hij onder een vergrootglas ligt. Een topscheidsrechter gaat daar goed mee om, dus zal hij nu moeten bewijzen dat hij dit soort duels aan kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen