Swingend Heerenveen maakt gehakt van Vitesse: 4-1

Jw
24 januari 2015, 22:40   Bijgewerkt: 24 januari 2015, 23:24

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een klinkende zege geboekt op Vitesse. De Friezen klaarden voor rust al de klus door er drie te maken. Na de onderbreking kwam daar nog één bij, waardoor Vitesse ondanks een eretreffer uiteindelijk met duidelijke cijfers naar huis werd gestuurd: 4-1. Luciano Slagveer (2), Mark Uth en Daley Sinkgraven waren de doelpuntenmakers. Sam Larsson leverde bij drie treffers de assist.

SC Heerenveen-Vitesse is normaal gesproken een affiche tussen twee subtoppers. De ploegen uit Heerenveen en Arnhem hangen halverwege de competitie echter nog rond in de middenmoot. Vitesse verloor vorige week nipt van PSV (0-1), maar domineerde wel in het treffen met de koploper. SC Heerenveen deed dat precies omgekeerd. De Friezen hadden op bezoek bij FC Utrecht zeker niet het beste van het spel, maar sloegen vanuit de omschakeling genadeloos toe en wonnen met 2-1.

In het eigen Abe Lenstra Stadion was SC Heerenveen echter niet van plan om het initiatief aan de tegenstander te laten. De formatie van trainer Dwight Lodeweges kwam als een haas uit de startblokken. Mark Uth mocht in de tweede minuut al vrijuit schieten, maar doelman Eloy Room keerde de inzet. Een minuut later kon de in Nijmegen geboren sluitpost alsnog de bal uit het net vissen. Luciano Slagveer anticipeerde alert op een lage voorzet van Sam Larsson en tikte de bal bij de eerste paal simpel binnen (1-0).

Vitesse krabbelde voorzichtig overeind en creëerde een paar goede kansen. Vooral Valeri Qazaishvili had de 2-1 op zijn schoen, maar de Georgiër schoot zonder overtuiging toen hij vrij voor het doel kwam te staan. Zakaria Labyad had pech dat een fraai uitgevoerde omhaal van dichtbij naast het doel vloog. Het stelde SC Heerenveen in staat de wedstrijd nog voor rust te beslissen. Daley Sinkgraven nam een voorzet van Larsson aan met de hand en scoorde van dichtbij, maar werd niet afgefloten door scheidsrechter Thomas Higler. De door Ajax begeerde linkspoot keek even vertwijfeld naar de arbitrage, maar zag dat hij kon juichen (3-0).

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia redde in de slotfase de eer voor de bezoekers door te scoren met een kopbal (4-1). Voor trainer Bosz is het echter te hopen dat Bertrand Traoré snel terug is van zijn avontuur in de Afrika Cup. De spits uit Burkina Faso was voor de winterstop flink op dreef en is misschien wel het wapen dat op dit moment met node wordt gemist bij Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen