Ajax komt opnieuw goed weg in klassieker

25 januari 2015, 14:22

Voor de tweede keer dit seizoen mag Ajax niet mopperen over het resultaat in een wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord. Na de fortuinlijke 0-1 zege in de Kuip, half september, bleef het in de ArenA 0-0. Net zoals in Rotterdam was Feyenoord de betere ploeg, maar een gebrek aan efficiëntie kostte het team van coach Fred Rutten de winst. De grote winnaar van de puntendeling is koploper PSV, dat nu zes punten los staat.

Het moest anders dan een half jaartje geleden, dat wist Ajax-coach Frank de Boer maar al te goed. Want hoewel de Amsterdammers vroeg in het seizoen de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Feyenoord met 0-1 wonnen in de Kuip, werd de ploeg helemaal weggespeeld. Dat Ajax won, was een mirakel te noemen. "We hadden niets te vertellen", gaf De Boer in aanloop naar de tweede klassieker van deze jaargang toe.

Ondanks het veldoverwicht van Feyenoord viel op dat beide kansen min of meer per toeval ontstonden: bij de eerste werd Kazim aangespeeld door een Ajax-verdediger, bij de tweede kwam een corner na een scrimmage bij Boëtius terecht. Uitgespeelde kansen wisten de bezoekers, ondanks het vele balbezit, niet te creëren.

Ajax ook niet, maar de landskampioen bleef door het gebrek een stootkracht bij de tegenstander wel in de wedstrijd. Invaller Kolbeinn Sigthórsson, halverwege de wedstrijd in de ploeg gekomen voor de tegenvallende Arek Milik, kon zodoende zomaar een mogelijkheid krijgen om de thuisclub op voorsprong te zetten. Zijn inzet kon- met enige moeite- worden gekeerd door de continu uitgefloten Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer.

Het in het eerste deel van de tweede helft wat ingekakte Feyenoord leek wakker te schrikken van de plotselinge kans voor Sigthórsson en ineens deden de bezoekers er weer een schepje bovenop. Het leidde tot grote kansen voor opnieuw Boëtius en Jens Toornstra, maar ook nu bleef een doelpunt uit. Weer was Feyenoord beter dan Ajax, maar weer kreeg het te weinig. De grote winnaar van het duel in de ArenA komt uit Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen