Cillessen over 'redding' Kazim: "Gerechtigheid"

25 januari 2015, 15:22

Colin Kazim-Richards staat in het elftal van Feyenoord om doelpunten te maken, maar tegen Ajax voorkwam de spits juist een treffer van de Rotterdamse ploeg. De Turkse Brit kreeg een kopbal van Jean-Paul Boëtius, die over de lijn leek te gaan, op zijn voet. Via de voet van de aanvaller stuiterde de bal terug het veld in.

Doelman Jasper Cillessen van Ajax zat eerste rang bij het opmerkelijke moment. Hij was nuchter over de onverwachte hulp van Kazim bij de doelpoging van Boëtius. "Gerechtigheid", noemt hij het in gesprek met de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "Kazim gooide mij het doel in, waardoor ik op de grond lag. Dat hij de bal dan zelf wegwerkt, is gerechtigheid."

Tijdens de wedstrijd had Cillessen het, evenals eerder dit seizoen in de Rotterdamse Kuip, meerdere keren aan de stok met de spits van Feyenoord. "Of we vrienden zijn? Dat maakt niet uit. In het veld mag je iets tegen elkaar zeggen, vind ik. Maar na de wedstrijd is dat klaar, daar wil ik geen woorden aan vuilmaken."

Kazim zelf kon na afloop van de wedstrijd nog steeds niet geloven dat de inzet van Boëtius via zijn voet terug het veld in stuiterde. "Dat verzin je niet. Ik lette vooral op de keeper, ik wilde ervoor zorgen dat hij de bal niet weg kon halen. Vervolgens stuiterde de bal precies op mijn voet. Tsja, dat is voetbal", verzucht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen