Berghuis ziet beter FC Twente: "Ons veldspel moet beter"

28 januari 2015, 09:10

Steven Berghuis was eerlijk na afloop van de bekerwedstrijd tegen FC Twente: de aanvaller van AZ gaf toe dat de beste ploeg gewonnen had. De Tukkers wonnen in de eigen Grolsch Veste met 3-0 en Berghuis, weer fit na een blessureperiode, laat op de website van de Alkmaarse ploeg weten dat er weinig op die uitslag af valt te dingen.

"FC Twente had vanavond een betere ploeg", stelt de aanvaller. "Speelde Twente de beste wedstrijd van het seizoen? Oh, dat zou kunnen, daar kijk ik te weinig voor naar hun wedstrijden. Ze waren vanavond in ieder geval beter dan wij. Simpel. De openingsfase was op zich nog wel goed van ons. Maar ook daarin merkten we: FC Twente voetbalt gewoon makkelijker dan wij. Ze wisten bijvoorbeeld beter hun aanvallers te bereiken. Dat ging bij ons heel moeizaam. Wij werden niet gevaarlijk, hadden amper grote kansen. Alleen die van Aron Jóhannsson in de tweede helft eigenlijk. We kwamen er gewoon niet doorheen."

Op deze voet kan AZ niet doorgaan, stelt Berghuis. "We moeten er wat op gaan verzinnen dat het veldspel beter wordt. Vooral dat we meer kansen gaan creëren. En dat de tegenstander minder ruimte krijgt. We moeten verder, maar ik baal nog wel even van deze wedstrijd. Als we dit goed hebben nabesproken en de beelden hebben bekeken, moet de knop om. Na een uitschakeling wordt altijd gezegd: 'Nu moeten we ons vol op de competitie richten'. Ik ben, zo vlak na een wedstrijd, te teleurgesteld om zulke dingen te zeggen. Zondag, tegen Heracles, moet het veel beter. Ook wat mijn eigen spel betreft, want ik heb ook niet het verschil kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen