Verbijstering over meer dan verhitte Spaanse kraker

29 januari 2015, 13:44

Veertien gele kaarten, twee rode kaarten, een schat aan (smerige) overtredingen, schoenen die richting de arbitrage gegooid werden en vijf doelpunten. Het is de bekerclash tussen Atlético Madrid en FC Barcelona in een notendop. Barça won met 2-3 in het Estadio Vicente Calderón en knikkerde de landskampioen zodoende uit de Copa del Rey, maar na afloop van de uit de hand gelopen wedstrijd ging het amper over voetbal. Het ging met name over het gedrag in het veld.

Voetbalwedstrijden als deze beschrijven, laat het maar aan de Spaanse media over. "Ze zijn weer gek geworden. Oorlog in het voetbal. Incidenten in het Calderón", schrijft Marca bijvoorbeeld. "Wedstrijd van de gekte", kopt de krant AS. We weten allemaal dat de gemoederen hoog op kunnen lopen in Spaanse topwedstrijden, maar in de titanenstrijd van woensdagavond ging het wel erg ver.

Gabi kreeg in de rust een rode kaart voor het onheus bejegenen van arbiter Jesus Gil Manzano, Arda Turan mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor het gooien van zijn schoen naar de assistent-scheidsrechter en Mario Suarez moest tenslotte ook nog met rood inrukken, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg voor een charge op de achillespees van Lionel Messi. Ondertussen kregen meer dan de helft van de spelers een gele prent. Het was allemaal tekenend voor de wedstrijd, er liepen veel gefrustreerde spelers vol adrenaline op het veld en het resultaat was bepaald geen reclame voor de sport.

Barça-trainer Luis Enrique nam Neymar in de tweede helft in bescherming. Hij wisselde de aanvaller, omdat de wedstrijd met de minuut grimmiger werd. "De wedstrijd werd smerig en ik wilde niet dat het nog meer zou escaleren", verklaart de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen