Klaassen ziet slap Ajax: "We maken het makkelijk voor PSV"

1 februari 2015, 19:00

Tegen Feyenoord moest hij vorige week wegens een blessure vanaf de tribune toekijken hoe zijn elftal fortuinlijk een punt pakte (0-0), in Arnhem kon Davy Klaassen binnen de lijnen niet voorkomen dat Ajax opnieuw tegen puntenverlies aanliep. Door de 1-0 nederlaag is een volgende landstitel heel ver weg.

Klaassen baalde vooral van de manier waarop zijn team in Gelredome tegen de nederlaag aanliep. Niet alleen het voetbal was niet best, ook de instelling van zijn ploeg deugde volgens de spelmaker niet. "Het begint met strijd, dat was er niet. Je moet uitstralen dat je één team bent en alert zijn, maar we kwamen overal te laat."

Sinds de winterstop speelde Ajax drie competitiewedstrijden, waarin het telkens zeer matig voor de dag kwam. Tegen FC Groningen ontsnapte de ploeg nog aan puntenverlies (2-0), tegen Feyenoord en Vitesse kreeg het wel de rekening gepresenteerd voor het slappe spel. Het trainingskamp in de winterstop in Qatar lijkt de ploeg geen goed gedaan te hebben. "Tsja. We hebben daar goed getraind, daar kan het eigenlijk niet aan liggen", bromt Klaassen. "Of we kwaliteit tekort komen? Dat vind ik te kort door de bocht, want met deze ploeg hebben we in het verleden wél goed gespeeld. Het had vandaag met instelling te maken, we waren te slap."

Een blik op de ranglijst wijst uit dat Ajax zich vooral moet richten op de plek twee, want Feyenoord is niet ver weg. De Rotterdammers zijn tot op vijf punten genaderd, maar daar wil Klaassen niet teveel naar kijken. "We moeten onze wedstrijden gaan winnen en ervoor zorgen dat we omhoog kunnen kijken in plaats van omlaag."

Mogelijk geeft de komst van Daley Sinkgraven een nieuwe impuls aan Ajax, de middenvelder komt over van sc Heerenveen. "Dat kan in ieder geval geen kwaad", houdt Klaassen zich op de vlakte over de transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen