Uitblinker Gudelj gaat voor tweede plaats met AZ

13 februari 2015, 13:50

AZ is bezig aan een formidabele serie in de Eredivisie, met dertien punten uit de laatste vijf duels. De uitblinker bij de Alkmaarders is Nemanja Gudelj. De middenvelder zei afgelopen week al dat hij klaar is om een volgende stap te maken in zijn carrière en daar is zijn oud-coach Dick Advocaat het mee eens. "Hij kan moeiteloos mee in de top van Nederland. Hij is een complete voetballer. Hij kan ook net dat beetje gif brengen wat anderen niet kunnen brengen."

John van den Brom noemt Guldej in gesprek met de NOS een 'grote prof, die weet wat hij wil'. Toch zijn de goede prestaties van AZ niet alleen aan de middenvelder te danken, relativeert de trainer. "Om nou te zeggen dat AZ alleen uit Gudelj bestaat, gaat te ver. We hebben een goede ploeg en hij is daar een dragende kracht in", aldus Van den Brom. De 23-jarige Serviër is dit seizoen wel heel belangrijk, met onder meer achter treffers. Hij is wat betreft gedrag op en top prof, vindt zijn coach. "Neno neemt daar het voortouw in. Hij is mede daarom ook aanvoerder."

Gudelj stelt zelf ook dat hij veel bezig is met het bewust en gepassioneerd uitvoeren van zijn vak. "Ik train veel. Ik focus me volledig op mijn ontwikkeling. Het doet wel wat met je, als je dat allemaal hoort", zegt hij over alle complimenten aan zijn adres. "De trainer heeft altijd wel mooie woorden over me. Ik bedank hem ervoor", aldus de smaakmaker van AZ.

Ook Gertjan Verbeek, oud-trainer van AZ, is onder de indruk van Gudelj. "Nemanja is geleidelijk gegroeid naar een stabiele voetballer, die door zijn enorme fysiek overtuigend en zelfs intimiderend over kan komen. En dat bedoel ik dan op een positieve manier", aldus de trainer van VfL Bochum.

Vanavond (vrijdag) krijgt Gudelj de kans om zich te bewijzen tegen PSV. Een mooie test, aangezien de Eindhovenaren fier aan kop gaan in de Eredivisie. "Maar ze zijn volgens mij nog geen kampioen. Al is het een goede ploeg. We moeten op ons best zijn om van ze te winnen", weet de middenvelder, die nummer twee Ajax in het vizier heeft. Het gat met de regerend kampioen is vijf punten. "Tuurlijk, we willen tweede worden. We willen het hoogste bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen