De tegenstanders van PSV, Ajax en Feyenoord in het kort

18 februari 2015, 11:01   Bijgewerkt: 18 februari 2015, 11:12

Ruim twee maanden nadat de groepsfase afgesloten werd, schiet de Europa League weer in gang. Met PSV, Ajax en Feyenoord zijn nog drie Nederlandse clubs actief in het Europese bekertoernooi. Ze treffen donderdag respectievelijk FC Zenit, Legia Warschau en AS Roma. Een introductie van de drie tegenstanders.

FC Zenit St. Petersburg

Coach: André Villas-Boas

Positie in Russische competitie: eerste (41 punten uit zeventien duels)

Laatste resultaat: 4-0 zege op Krasnodar (6 december 2014)

Resultaten laatste vijf competitieduels: drie keer winst, twee keer verlies

Europese resultaten dit seizoen: als derde geëindigd in Champions League-poule met AS Monaco, Bayer Leverkusen en Benfica

Heenwedstrijd: PSV-FC Zenit, donderdag 19 februari 19.00 uur

Erg gelukkig zal men bij PSV niet zijn geweest toen duidelijk werd dat FC Zenit de volgende tegenstander was in de Europa League. De ploeg uit St. Petersburg steekt in Rusland met kop en schouders boven de rest uit en heeft halverwege de competitie zeven punten meer dan CSKA Moskou, dat tweede staat. Weinig hoopgevend is dat PSV in de groepsfase van de EL twee keer verloor van de nummer drie van Rusland, Dinamo Moskou.

Legia Warschau

Coach: Henning Berg

Positie in Poolse competitie: eerste (38 punten uit twintig duels)

Laatste resultaat: 1-3 verlies tegen Jagiellonia (15 februari 2015)

Resultaten laatste vijf competitieduels: twee keer verlies, drie keer winst

Europese resultaten dit seizoen: groepswinnaar in Europa League in een poule met Trabzonspor, Lokeren en Metalist Kharkiv. Als kampioen van Polen in voorronde CL na reglementaire nederlaag uitgeschakeld door Celtic

Heenwedstrijd: Ajax-Legia Warschau, donderdag 19 februari 21.05 uur

Legia Warschau was in de maand augustus waarschijnlijk de meest besproken club van Europa. In de voorronde van de Champions League won de Poolse club thuis met 4-1 van Celtic, in Glasgow plakte het daar een 0-2 zege aan vast. Een prachtig succes, tot bleek dat een niet-speelgerechtigde speler meegespeeld had. Bartosz Bereszynski viel in de 86ste minuut van de return in, toen het al 0-2 stond, maar de UEFA kwam erachter dat hij niet had mogen spelen. Het gevolg: de 0-2 zege werd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag en om die reden werd Celtic uitgeroepen tot winnaar van de tweestrijd. Legia bleef woedend en verbijsterd achter.

Evenals FC Zenit verloor ook Legia Warschau zijn vorige confrontatie met een Nederlandse club in Europa. In het seizoen 2011/2012 ging het in de groepsfase van de Europa League twee keer onderuit tegen PSV.

AS Roma

Coach: Rudi Garcia

Positie in Italiaanse competitie: tweede (47 punten uit 23 duels)

Laatste resultaat: 0-0 gelijkspel tegen Parma (15 februari 2015)

Resultaten laatste vijf competitieduels: vier keer gelijk, één keer winst

Europese resultaten dit seizoen: als derde geëindigd in Champions League-poule met Bayern München, Manchester City en CSKA Moskou

Heenwedstrijd: AS Roma-Feyenoord, donderdag 19 februari 19.00 uur

Gianluca Rocchi

Gianluca Rocchi

Tegen Feyenoord ontbreekt Kevin Strootman bij AS Roma, de middenvelder is geveld door een knieblessure. De grote vedette, Francesco Totti, ontbrak zondag tegen Parma wegens ziekte. Of hij weer in de basis start tegen Feyenoord, zal de komende dagen blijken. Daarnaast kan Seydou Doumbia debuteren, hij werd in de winterstop voor 14,4 miljoen euro overgenomen van CSKA Moskou. Hoopgevend voor Feyenoord: AS Roma speelde twee keer eerder een Europese wedstrijd in Nederland en verloor beide keren, van PSV (1-0, in 1969) en Ajax (2-1, in 2002). Voor Ajax, met Ronald Koeman op de bank, scoorden destijds Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimovic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen