'RvC wil vd Sar naar voren schuiven, oud-doelman niet klaar'

20 februari 2015, 08:27

De raad van commissarissen van Ajax wil commercieel directeur Edwin van der Sar graag naar voren schuiven als algemeen directeur, de functie die momenteel bekleed wordt door Michael Kinsbergen. De oud-doelman is volgens de RvC voldoende ingewerkt en dat heeft de directie van de Amsterdamse club te horen gekregen. Van der Sar acht zichzelf echter nog niet rijp voor het algemeen directeurschap. Dat meldt De Telegraaf.

Van der Sar opteert ervoor om eerst nog als de rechterhand van Kinsbergen te functioneren, voordat hij op een gegeven moment naar voren geschoven zal worden. De voormalig international wil zijn lot verbonden aan dat van de huidige Ajax-directeur, met wie hij samen Ziggo binnenhaalde als nieuwe hoofdsponsor. Tot en met begin februari spraken de RvC en de directie over de toekomst van de club.

Kinsbergen verbond zich in december 2012 voor 2,5 jaar aan Ajax, met de taak om Van der Sar op te leiden als directeur. De RvC is van mening dat dit al voldoende is gebeurd en dat de wegen van de huidige directeur en de club in de zomer van 2015 kunnen scheiden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen