AZ-jeugd leert fijne kneepjes in training met Van Basten

20 februari 2015, 11:22

Jonge aanvallers die deel uitmaken van de jeugdopleiding van AZ krijgen de kans om wekelijks te trainen onder Marco van Basten. De assistent-coach van het eerste elftal neemt de talentvolle spitsen uit de Alkmaarse academie elke donderdagmiddag onder zijn hoede in een gespecialiseerde training, die hij samen met jeugdtrainers Koen Stam en Caspar Dekker leidt.

"Ik probeer ze veel aan te reiken", zegt Van Basten op de website van zijn werkgever over de extra training voor de AZ-jeugd. "Uiteindelijk moeten ze zelf iets doen met de input die ik geef. Het gaat vooral om de bewustwording en wat je als aanvaller met je techniek moet doen. Het is de bedoeling dat ze zo snel mogelijk in aanraking komen met professioneel gedrag en professioneel voetbal. Daarom is het goed om in een vroeg stadium met zulke jonge talenten aan de slag te gaan."

Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnke vindt het een goede zaak dat iemand met de status van Van Basten op deze manier zijn bijdrage levert in de jeugdacademie van AZ. "Marco van Basten kan op deze manier zijn kennis en ervaring uit de wereldtop delen. De spelers de fijne kneepjes van het vak leren. Tevens ontstaat er nog meer eenheid tussen de A-selectie en de jeugdopleiding. Samen beïnvloeden we de spelers en uiteindelijk moet dat er voor zorgen dat hun ontwikkeling versnelt."

Michael Breij is één van de jeugdspelers die de eer had om onder Van Basten te trainen. "Het is natuurlijk fantastisch om training te krijgen van Marco van Basten. Hij is één van de beste spitsen ooit. Het is mooi om een hele training alleen maar oefeningen te doen die specifiek voor aanvallers zijn en direct tips te krijgen van Van Basten. Ik kan heel veel van hem leren", glimlacht de vleugelaanvaller van AZ Onder 19.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen