Van Hanegem: "Politie Rome sloeg in op vrouwen en kinderen"

23 februari 2015, 09:33

Willem van Hanegem heeft zich de afgelopen dagen flink gestoord aan de berichtgeving over het supportersgeweld in Rome. De voormalig middenvelder wil het gedrag van Feyenoord-hooligans in de Italiaanse hoofdstad zeker niet goedpraten, maar vindt het belachelijk hoe gereageerd is door buitenstaanders.

"Ja hoor, daar waren ze weer. Al die bekende Nederlanders die iets moesten roepen over Feyenoord-supporters in Rome. Alsof ze er zelf bij waren geweest. Waar halen vooral de politici het lef vandaan? Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voorhem", zegt Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld.

"Laat duidelijk zijn dat ik hier niets wil goed praten", vervolgt de oud-international. "Ik weet dat mensen zich in Rome hebben misdragen. Zij horen ook te worden gestraft. Maar ik had het verhaal wel graag van twee kanten gehoord en gelezen. Dat valt me tegen van de media. De Italiaanse politie en de fans van Roma zijn ook niet bepaald lieverdjes. Ik heb veel mensen gesproken die er bij waren. Ze vertelden me onder meer dat de politie ook op vrouwen en kinderen insloeg. Dat was in een steeg waar de supporters naartoe werden gedreven. Het had, zo verzekerden ze mij, niet veel gescheeld of er waren daar mensen vertrapt en dood gedrukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen