Zivkovic: "Volgend jaar de eerste spits van Ajax zijn"

26 februari 2015, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In zijn eerste jaar bij Ajax kan Richairo Zivkovic nog geen rol van betekenis spelen in de Amsterdam ArenA. De aanvaller, afgelopen zomer afgelopen zomer overgekomen van FC Groningen, scoort wel aan de lopende band bij Jong Ajax. Hij heeft het doel om volgend seizoen de eerste spits van Ajax te zijn.

In gesprek met Voetbal International zegt Zivkovic het jammer te vinden dat hij nog geen doorbraak heeft weten te forceren in de Amsterdamse hoofdmacht. "Ik hoopte dat mijn aanpassing sneller zou gaan dan iedereen dacht", aldus de achttienjarige aanvaller. "Het was mijn doel om eerder door te breken bij het eerste elftal. Die gedachte had ik eerder los moeten laten", realiseert het talent zich.

Toch maakte Zivkovic maar liefst achttien doelpunten namens Jong Ajax in de Jupiler League. De aanvaller beseft dat ontwikkeling in dit stadium van zijn carrière nog belangrijker is dan speelminuten in het eerste. "Ik realiseer me nu dat dit seizoen loopt zoals we van tevoren hebben afgesproken. Volgend jaar wil ik de eerste spits van Ajax zijn. Die strijd ga ik met volle overtuiging aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen