Rotterdam bereidt zich voor, Roma-fans tot dusver kalm

26 februari 2015, 10:55

De stad Rotterdam krijgt donderdag de taak om de komst van 2.400 supporters van AS Roma in goede banen te leiden. De Italiaanse voetbalfans komen naar de havenstad voor de beladen Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord. Omdat een deel van de Rotterdamse fans er vorige week een puinhoop van maakte in de Italiaanse hoofdstad, wordt er gevreesd voor een grimmige sfeer.

Er werden diverse vernielingen aangericht in Rome, waaronder aan de historische Barcaccia-fontein. Omwille hiervan is er angst voor wraakactie van Romeinse supporters. Feyenoord, de gemeente Rotterdam en de NS hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen om de orde te bewaken. Feyenoord heeft de eigen fans opgeroepen zich keurig te gedragen, de NS zorgt voor extra treinen, er zijn extra bufferzones ingericht en tenslotte is er extra personeel ingehuurd.

De supporters van Roma zijn met het vliegtuig naar Schiphol gereisd en zullen per trein naar Rotterdam komen. Veel Italianen arriveerden woensdag al, maar hebben zich netjes gedragen in Amsterdam. Dat heeft de politie volgens het ANP gemeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen