Klaassen duidelijk: "Miliks optie lichten? Doe maar"

28 februari 2015, 09:38

Davy Klaassen hoopt van harte dat Arkadiusz Milik ook na dit seizoen deel uitmaakt van de selectie van Ajax. De aanvaller wordt gehuurd van Bayer Leverkusen en de Amsterdammers hebben een optie tot koop bedongen in de verbintenis. Zodoende bestaat de kans dat de Pool bij Ajax blijft, en dat is precies wat middenvelder Klaassen graag zou willen.

Milik was afgelopen weekend tegen Willem II trefzeker (1-1) en had met twee goals een groot aandeel in de 0-3 zege op Legia Warschau van donderdag. "Hij was niet alleen door zijn doelpunten belangrijk, maar ook omdat hij balvast was", zei Klaassen na afloop van dat duel tegen De Telegraaf. "Met elke bal die hij kreeg, deed Arek iets goeds. Als ik Marc Overmars een advies moet geven over het lichten van Miliks optie? Doe maar. Ik ben geen directeur, maar wat mij betreft doet hij het gewoon goed."

Ajax won donderdagavond simpel in Polen van Legia, zondag staat de topper tegen PSV op het menu. Klaassen beseft dat het niet gemakkelijk zal worden in Eindhoven. "We staan er natuurlijk niet goed voor, maar zullen er alles aan doen om daar te winnen. We moeten vooral voor de snelheid voorin oppassen. Ze hebben één aanspeelpunt (Luuk de Jong, red.) en twee snelle buitenspelers (Luciano Narsingh en Memphis Depay). Al is het ook niet zo dat ze alleen maar counteren. Maar daar ligt wel hun kracht."

Toch liggen er ook kansen voor de regerend landskampioen, weet Klaassen. "We moeten scherp zijn, aan het voetballen komen en zorgen dat we de kansen die we krijgen genadeloos afronden. Wat dat betreft was Legia een mooi voorbeeld", besluit de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen