Feyenoord geeft toe: Rutten vertrekt na dit seizoen

Ger
2 maart 2015, 10:17   Bijgewerkt: 2 maart 2015, 10:49

Feyenoord en Fred Rutten gaan na dit seizoen definitief uit elkaar. Dat heeft de Rotterdamse club in een officiële reactie laten weten. Het nieuws over het vertrek van de 52-jarige trainer was vorige week al uitgelekt. Rutten heeft bij Feyenoord een aflopende verbintenis.

De oefenmeester maakte zijn besluit om te vertrekken al op 12 februari al kenbaar aan de clubleiding, zo meldt de huidige nummer vier van de Eredivisie. Beide partijen besloten destijds het nieuws van de breuk pas wereldkundig te maken na een reeks van belangrijke wedstrijden. Enkele dagen geleden lekte het aanstaande vertrek van Rutten echter uit in de media. De club en coach wilden aanvankelijk niet ingaan op de berichtgeving. Een dag na het uitduel met FC Utrecht (0-0) volgt de bevestiging dus alsnog.

"Onze ambities verschillen niet veel van elkaar, maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie in vergelijking met die van de club niet overeen hoe kan worden voldaan aan het hoge verwachtingspatroon dat nu eenmaal bij Feyenoord heerst", aldus Rutten op de clubwebsite. "Natuurlijk ervaar ik dat als een teleurstelling. Feyenoord is en blijft namelijk een geweldige club. Maar clubleiding, spelers en staf hebben recht op een heldere conclusie van mijn kant."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen