"Kans groot dat Rutten met 20 miljoen was gebleven"

3 maart 2015, 07:53

Maandag maakte Feyenoord wereldkundig wat iedereen al een week wist: trainer Fred Rutten vertrekt aan het einde van het seizoen uit Rotterdam-Zuid. Technisch directeur Martin van Geel sprak bij het bekendmaken van het nieuws dat de club wel door wilde met de coach. Hij stelt een dag later dat hij vermoedt dat Rutten de samenwerking ook wel had willen verlengen, als er 20 miljoen euro te besteden zou zijn op de transfermarkt.

"De kans is zeer groot dat hij dan ook volgend seizoen hier coach zou zijn... Maar zo'n potje is er niet, en dat zal er ook de komende jaren niet zijn", laat Van Geel optekenen in De Telegraaf. De technisch directeur benadrukt dat de ontwikkeling van talenten onder meer door de financiële situatie hoog in het vaandel staat. Feyenoord kan en wil niet smijten met miljoenen. "Dat gaat niet veranderen", aldus Van Geel.

"We kijken onder alle omstandigheden eerst naar Varkenoord. Het hoort bij de cultuur van de club om te proberen onze eigen talenten eerst in Feyenoord 1 te brengen. Daarna kijken we naar andere Nederlandse spelers, dan pas naar Scandinaviërs of andere Europeanen", vervolgt Van Geel. "Komend seizoen hebben we iets meer te besteden in de salarissfeer. Maar we gaan niet over onze financiële grenzen heen. Fred moest begrijpen dat er een financiële kloof blijft tussen Feyenoord aan de ene kant en Ajax en PSV aan de andere kant. Dat deed hem besluiten om zijn conclusies te trekken."

Rutten wilde in de winterstop graag een kwaliteitsinjectie voor de Feyenoord-selectie zien. "Fred wilde in de winter Tjarron Chery van FC Groningen hebben", geeft Van Geel aan. "Als directie hebben wij toen gezegd dat we dat potje met geld liever aanspreken voor posities die straks meer in aanmerking komen voor versterking. Wij vinden dat we op het middenveld met Clasie, El Ahmadi, Vilhena, Immers, Toornstra en Dammers voldoende kwaliteit in huis hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen