Van Gaal dankt doelman en wil niet ingaan op spuugincident

5 maart 2015, 09:17   Bijgewerkt: 5 maart 2015, 10:00

Manchester United kon woensdagavond drie punten bijschrijven in de Premier League, nadat het met 0-1 gewonnen had van Newcastle United. Ashley Young scoorde in blessuretijd de enige treffer, maar Louis van Gaal had na afloop met name lof voor zijn doelman. "Wat David de Gea dit seizoen laat zien, is ongelofelijk."

"Ik heb in mijn loopbaan al met zoveel goede keepers gewerkt, zoals bijvoorbeeld Edwin van der Sar en Victor Valdes, maar De Gea heeft nu ook een geweldig seizoen." De coach vond de overwinning op Newcastle niet meer dan terecht. "Als je punten verliest, terwijl je de betere bent, dan is dat zeer teleurstellend. Dat heeft ook veel impact op de mentale gezondheid van je ploeg. Tegen Newcastle hebben we onszelf in het eind van de wedstrijd beloond. Dat is fantastisch, omdat al onze concurrenten ook de drie punten hebben gepakt. Wij waren de ploeg die de wedstrijd domineerde."

Tijdens het duel lieten Jonny Evans (Man United) en Papiss Cissé (Newcastle) zich van hun slechtste kant zien. Beide spelers kregen het met elkaar aan de stok en bespuugden elkaar. Van Gaal houdt zich op de vlakte over de kwestie. "Ik heb het vanaf de bank niet kunnen zien", reageert hij tegen ESPN. "Ik kan er dus geen oordeel over geven. Toch ik me niet voorstellen dan Jonny zoiets zou doen, dat past niet bij hem. Hij is altijd zeer netjes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen