Kwakkelende Groningers verslaan FC Dordrecht

8 maart 2015, 14:30   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 14:49

Na vijf wedstrijden zonder overwinning pakte FC Groningen zondagmiddag een broodnodige driepunter tegen hekkensluiter FC Dordrecht. In de eigen Euroborg werden de fans niet verwend, maar won FC Groningen wel, met 2-0. Doelpunten kwamen op naam van Albert Rusnák en Tjaronn Chery.

FC Groningen heeft zichzelf na de winterstop geen goede dienst bewezen: er werd in 2015 pas één wedstrijd gewonnen waardoor de Groningers de play-offplekken voor Europees voetbal langzaam uit het oog zijn verloren. Nummer laatst FC Dordrecht leek op voorhand de ideale tegenstander om deze negatieve reeks te doorbreken.

FC Dordrecht speelde niet voor spek en bonen mee in de Euroborg. Het deed voetballend niet eens onder voor het slordige Groningen, en de grootste kans van de eerste helft was voor de Schapenkoppen. In een counter passeerde Mart Lieder zijn directe mandekker op de middenlijn, waarna hij zo kon doorlopen richting het doel. Sergio Padt reageerde uitmuntend op het lage schot van Lieder.

Waar de eerste helft een stortvloed aan kansen opleverde, was het beeld in het tweede bedrijf totaal anders. De mensen die een kaartje hadden gekocht konden rustig van de zon genieten, want op het veld gebeurde bar weinig. Fans gingen eventjes overeind zitten toen Maikel Kieftenbeld vanaf twintig meter kon schieten, maar hij deed dat op de armen van Kurto. Die keeper redde opnieuw toen Hateboer aan de rechterkant goed doorkwam.

Groningen liet het spel over aan de uitploeg. Dordrecht viel wel aan, maar de ploeg van De Nooijer kreeg bijna geen kansen. Een uitzondering was een mogelijkheid voor Mart Lieder, die een voorzet van Van Overeem niet wist te controleren. Van dichtbij hobbelde de bal naast.

Omdat Groningen niet doordrukte, bleef een doemscenario als vorige week tegen ADO (een tegendoelpunt in de laatste minuut) mogelijk. Dordrecht speelde op alles of niets, en de thuisploeg was enkel nog aan het verdedigen tegen de hekkensluiter. Het kwam de plaatselijke FC op fluitconcerten te staan, maar dat was allemaal vergeten toen Tjaronn Chery in de blessuretijd in een zeldzame tegenstoot de 2-0 tegen de touwen werkte. Zo wint Groningen eindelijk weer eens, en wordt de situatie voor FC Dordrecht steeds penibeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen