Ajax verslaat Excelsior pas laat in eigen huis

8 maart 2015, 16:38   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 17:45

Ajax heeft in de slotfase alsnog drie punten binnengehaald tegen Excelsior. De thuisploeg wist opnieuw niet te overtuigen, het spel was weer vrij matig. Op het moment dat het leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel sloeg Ajax toe via een kopbal van Anwar El Ghazi. Invaller Richairo Zivkovic was erg belangrijk bij de beslissende treffer.

Het kwam zelfs voor de supporters toch wel als een verrassing dat Ajax wist te winnen vorige week, op bezoek bij de absolute koploper dit seizoen. Ajax ging zeer effectief om met de kansen die het kreeg en versloeg PSV in Eindhoven met 1-3. Toch was de uitslag een van de weinige punten waar Frank de Boer echt tevreden over kon zijn. Het spel was namelijk teleurstellend. Zijn ploeg heeft de laatste tijd veel moeite met combineren en met 't creëren van kansen, iets dat normaal gesproken juist geen probleem is voor de landskampioen.

En ook in Amsterdam hield de ploeg zich knap staande. Ajax kon de ruimte niet goed vinden. De grootste kans voor de thuisploeg ontstond eigenlijk bij toeval. Nick Viergever kreeg de bal plotseling voor de voeten, maar wist van dichtbij niet te scoren. Verder werd Ajax niet gevaarlijker dan een aardige vrije trap van Lasse Schöne, een geplaatste inzet van Ricardo van Rhijn en een handjevol gevaarlijke combinatieaanvallen.

Dat Excelsior weinig moeite deed om eventueel nog een kans te creëren, deed de ploeg uiteindelijk alsnog de das om. Ajax liet namelijk in de slotfase zien dat het ineens wél graag wilde winnen. Het tempo ging omhoog en de Ajacieden werden wat feller in de duels. Dat resulteerde in een zeer belangrijk moment, een kleine tien minuten voor tijd: Nicolai Boilesen won een kopduel op wilskracht, waarna invaller Richairo Zivkovic de diepte in werd gestuurd via een steekpass. Hij gaf de bal perfect voor en Anwar El Ghazi, die verder vrijwel onzichtbaar was, knikte overtuigend raak in de verre hoek. Zijn goal betekende meteen de eindstand: 1-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen