De Boer baalt van nederlaag zonder uitdoelpunt

13 maart 2015, 00:34

Ajax kreeg donderdag in de eerste ontmoeting met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finales van de Europa League meerdere goede kansen, maar die werden niet benut. Mede daardoor ging de landskampioen met 1-0 onderuit in Oekraïne. Geen uitdoelpunt dus en daar baalt coach Frank de Boer behoorlijk van.

"Als je scoort en daarna alsnog met 2-1 verliest, heb je thuis aan een 1-0 zege voldoende om de kwartfinale te bereiken", zegt De Boer in gesprek met de NOS. "Een 1-0 nederlaag is een heel slechte stand. Want als Dnjepr in de ArenA een doelpunt maakt, moeten wij er drie scoren en dat is tegen een heel stugge verdediging van de Oekraïners heel lastig. Er is nog geen man overboord en ik heb voldoende aanknopingspunten gezien om de achterstand goed te maken. Maar ik blijf erbij dat wij hadden moeten scoren. Dat zijn de internationale wetten. Ik blijf nu met het gevoel van een slechte uitslag zitten."

Het slechte veld in Kiev, waar gespeeld werd vanwege de onrust in oost-Oekraïne, was niet in Amsterdams voordeel. "Daar moet je op anticiperen", vindt De Boer. "Dat deden wij zeker in het begin niet goed. Een terugspeelbal van Veltman op doelman Cillessen was bijna een tegengoal. Ons nadeel was dat het veld de snelheid uit het spel haalde om snel te schakelen naar de aanval. In de Amsterdam ArenA krijgen wij de kans om alles goed te maken en door te gaan in de Europa League. Wij hebben aangetoond deze fysiek sterke ploeg na rust onder controle te kunnen houden. Wij moeten thuis de hechte defensie van Dnjepr kunnen verrassen met mogelijk meerdere doelpunten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen