Luis Enrique: "Geen krachten sparen voor Clásico"

17 maart 2015, 16:21

Na de 1-2 overwinning in Engeland lijkt FC Barcelona de buit in de Champions League-tweestrijd met Manchester City al zo goed als binnen te hebben. Niet zo gek dus dat men in Catalonië al voorzichtig verder kijkt dan komende woensdag. Vier dagen na de return tegen City is namelijk de Clásico tegen Real Madrid.

Barça nam de koppositie in de Spaanse competitie onlangs over van Real Madrid, dat aanmerkelijk minder goed in vorm lijkt te zijn. In de onderlinge confrontatie kan de ploeg van coach Luis Enrique een grote stap zetten richting de landstitel, maar de trainer is naar eigen zeggen nog niet te veel met dat duel bezig. Hij peinst er niet over om bijvoorbeeld tegen City enkele spelers rust te geven, met het oog op de cruciale Clásico.

"We zijn maar met één wedstrijd bezig, namelijk het duel met City. Niet met de Clásico", benadrukt de oud-speler van Barça én Real Madrid. Aansturen op een flets gelijkspelletje tegen City gaat de coach zeker niet. "Het zou gevaarlijk zijn om conservatief te denken. Ons doel is simpel: beter zijn dan de tegenstander en winnen. Speculeren op iets anders is gevaarlijk, we willen City verslaan en laten zien dat we daartoe in staat zijn."

"Ik denk dat we beide wedstrijden van deze week moeten winnen", vervolgt hij. "Dat is het doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen