Atlético na strafschoppen langs Leverkusen

17 maart 2015, 23:45

Wat van te voren een mooi duel leek te worden, werd uiteindelijk een matige vertoning. Atlético Madrid en Bayer Leverkusen kregen maar weinig voor elkaar. Alleen Mario Suarez wist het doel te vinden, waardoor er over twee wedstrijden geen verschil was tussen de ploegen. In de strafschoppenserie werd er veel gemist. Uiteindelijk misten de Duitsers er iets meer, waardoor Atlético Madrid door mag naar de kwartfinale.

Veel kansen waren er niet in de eerste helft. De wedstrijd werd in de kleine ruimte gespeeld en de spelers van Atlético doken er hard in bij elk duel. Bayer Leverkusen kreeg weinig tijd om rond te tikken en verloor meer dan regelmatig de bal. De bezoekers leken wat zenuwachtig en maakten veel fouten, maar Atlético kon er nauwelijks van profiteren. Een door Toprak van richting veranderd schot van Mario Suarez bracht de thuisploeg wat gelukkig op voorsprong, maar los daarvan waren er voor rust weinig kansen aan beide kanten.

Atlético was wel de bovenliggende partij, maar doelpunten vielen er niet meer. Dat betekende een verlenging, waarin Leverkusen vooral bleef tegenhouden. De Duitsers hoopten op dat ene momentje dat de doorslag kon geven. Bayer maakte een aantal flinke overtredingen, maar bleef met elf man op het veld staan. Garcia kreeg de enige kans voor Atlético, maar stuitte op Leno. Aan Duitse kant liet Rolfes het thuispubliek nog even schrikken, door van grote afstand te schieten. De bal ging naast, maar het was het gevaarlijkste moment van Bayer in de hele wedstrijd.

Zoals te verwachten moesten strafschoppen de beslissing brengen. De serie verliep zoals de wedstrijd, er lukte maar weinig. Garcia schoot de eerste bal over, waarna Calhanoglu zijn penalty op een bijna lachwekkende manier miste. Ook Koke en Toprak vonden het doel niet, waarna Kiessling de beslissende penalty hoog over schoot.

De wedstrijd kreeg daarmee een verdiende winnaar, aangezien Leverkusen vrijwel geen doelpogingen had ondernomen. Maar in Madrid zal men ook beseffen dat dit Atlético een ander team is dan de ploeg die vorig jaar kampioen werd en de finale van de Champions League bijna won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen