Klaassen prijst Bergkamp: "Hij helpt me heel goed"

18 maart 2015, 14:37   Bijgewerkt: 18 maart 2015, 15:34

De jeugdopleiding van Ajax heeft een uitstekende reputatie en Davy Klaassen weet als geen ander hoe dat komt. De middenvelder doorliep de Amsterdamse jeugdacademie en wist daarna een doorbraak te forceren in het eerste elftal. "De goede jeugdopleiding is waar Ajax om bekend staat. Het is goed om te zien dat er veel jeugdproducten in het eerste spelen", zegt de Ajacied.

Afgelopen zondag won Ajax met 1-4 bij sc Heerenveen. Er stonden maar liefst zeven jeugdexponenten van de Amsterdamse club aan de aftrap in het Abe Lenstra Stadion. In de technische staf en directie van Ajax zitten grote namen, zoals coach Frank de Boer, zijn assistent Dennis Bergkamp en directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars. "Als je jong of nieuw bij de club bent kan dat gegeven een beetje intimiderend zijn, maar als je ouder bent is het normaal om zulke meesters om je heen te hebben. Je kan er heel veel van leren", zegt Klaassen op FIFA.com.

De Ajacied leert de fijne kneepjes van het vak van Bergkamp. "Hij speelde ongeveer op dezelfde positie. Ik heb veel met hem getraind op mijn aanname en het afronden. Ik was fan van hem toen ik jong was. Hij is degene waarvan ik het meest geleerd heb. Hij geeft heel veel adviezen over aannames, afronden en positie kiezen op het veld. Dat helpt me heel goed. Samen met Jari Litmanen was hij de speler waar ik als jongetje graag naar keek", aldus de middenvelder van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen