Leeftijd geen excuus voor Ajax: "We kunnen beter"

20 maart 2015, 00:48

Met een piepjonge ploeg trad Ajax donderdag in de Europa League aan tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Omdat coach Frank de Boer ervoor koos om spelers als Lasse Schöne en Niklas Moisander aan de kant te houden, bestond de basis vrijwel volledig uit onervaren spelers. Op het middenveld speelden Daley Sinkgraven (19) en Riechedly Bazoer (18), voorin hadden Anwar el Ghazi (19) en Ricardo Kishna (20) basisplaatsen.

Het onervaren Ajax bleek niet in staat om Dnjepr te verslaan, maar volgens de Ajacieden was de gemiddelde leeftijd geen doorslaggevende factor. "Nee, het lag niet aan ervaring. We hebben goede jonge spelers, genoeg kwaliteit. Het probleem was dat het niet gelukt is om een doelpunt te maken", vindt middenvelder Bazoer.

Ook Davy Klaassen, met zijn 22 jaar bijna een routinier in de Amsterdamse ploeg, wil het gebrek aan ervaring bij Ajax niet als excuus gebruiken. De vraag of de jonge formatie iets te verwijten valt, beantwoordt hij met een volmondig 'ja'. "Absoluut, dat denk ik wel. We kunnen beter dan we hebben laten zien", vindt hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen