De Boer: "Vandaag rouwen, vanaf morgen focus op ADO"

20 maart 2015, 15:40

Ajax kreeg donderdagavond een ferme dreun te verwerken, toen het na verlenging door Dnjepr Dnjepropetrovsk werd uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers hebben zodoende een flinke kater, maar kunnen niet te lang bij de Europese eliminatie stilstaan. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag alweer te wachten op de Ajacieden. "Vandaag mogen we nog rouwen, maar vanaf morgen moet de focus volledig op ADO."

Daags na de teleurstellende wedstrijd tegen Dnjepr heerste er volgens coach Frank de Boer een 'gelaten stemming' in de kleedkamer. "We wilden graag iets moois bereiken en dat is niet gelukt. Het is heel jammer voor de Ajax-supporters en de spelers. Dit teleurstellende gevoel zal nog wel even blijven hangen, maar we zullen het snel een plekje moeten geven. Zondag spelen we namelijk alweer tegen ADO Den Haag", weet de coach van Ajax.

Nu het Europese avontuur ten einde is gekomen, telt alleen nog de Eredivisie voor Ajax. De tweede plaats lijkt daarin een zekerheidje, omdat koploper PSV elf punten voor staat en nummer drie Feyenoord acht punten onder de Amsterdammers staat. "De tweede plaats is nu het belangrijkste. Het gaat erom dat we al met volgend seizoen bezig zijn. We moeten nu de speelstijl en het spelsysteem gaan perfectioneren. In deze weken kunnen we daar nadrukkelijk aan gaan werken, omdat we geen doordeweekse wedstrijden meer hebben."

Ajax heeft het in de vorige jaren meerdere malen lastig gehad met ADO, waardoor De Boer op zijn hoede is. "ADO heeft de laatste jaren bewezen het ons zeer lastig te kunnen maken, zowel uit als thuis. Ze zitten niet in hun beste periode en ik verwacht dat ze - net zoals Dnjepr - zullen loeren op de uitbraak. Maar het gaat om de drie punten, 1-0 zal nu genoeg zijn", aldus de trainer van Ajax, die aangaf dat Nicolai Boilesen (enkel) en Daley Sinkgraven (bovenbeen) met lichte klachten kampen. "Ik verwacht met het oog op zondag niet heel veel problemen, ondanks dat het natuurlijk een zware wedstrijd was."

De Boer bevestigde overigens dat Viktor Fischer komende zaterdag zijn rentree maakt bij Jong Ajax, in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. "De bedoeling is dat hij dertig minuten gaat spelen. Na een jaar absentie is dat geweldig nieuws voor hemzelf en voor Ajax."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen