Officieel: Milik speelt tot medio 2019 in Amsterdam

1 april 2015, 16:39

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd wat al eerder op de dag naar buiten was gekomen. De Amsterdammers hebben met Bayer Leverkusen overeenstemming bereikt over de permanente overname van Arek Milik, die een contract heeft getekend dat hem tot de zomer van 2019 in de Amsterdam Arena houdt. Deze verbintenis gaat in op 1 juli 2015.

De Poolse international wordt dit seizoen nog gehuurd van Bayer Leverkusen, maar zal vanaf de komende jaargang dus volledig eigendom van Ajax zijn. De huidige nummer twee van de Eredivisie had in de huurovereenkomst van de spits al een optie tot koop bedongen. Hier is dus gebruik van gemaakt, waardoor de Ajacieden de vooraf vastgestelde transfervergoeding van 2,8 miljoen euro moesten betalen.

Het lag al een tijdje in de verwachting dat Milik zich definitief aan Ajax zou binden. De 21-jarige spits gaf al meerdere malen zelf aan dat hij een langer verblijf in Amsterdam zeker zag zitten en meerdere betrokken van Ajax spraken ook al uit dat ze wel heil zagen in een verlengde samenwerking.

Milik debuteerde op 3 augustus 2014 in het shirt van Ajax, in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle (1-0 verlies). De spits kwam tot dusver tot 33 officiële optredens voor de Amsterdamse club, waarin hij 23 maal trefzeker was. In de Eredivisie is hij clubtopscorer met elf doelpunten.

De Pool kampt momenteel met een blessure, die hij afgelopen zondag opliep in het EK-kwalificatieduel met Ierland (1-1). Onderzoek wees uit dat de buitenste knieband ernstig verrekt is, waardoor Milik enkele weken uit de roulatie zal liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen