Koploper PSV heeft geen kind aan B-team FC Twente

Ger
4 april 2015, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft een op papier lastige horde richting de landstitel zeer eenvoudig genomen. De koploper stelde de overwinning tegen FC Twente zaterdagavond al voor de rust veilig door drie keer te scoren. Na de pauze liepen de Eindhovenaren uit naar een 0-5 zege. De thuisploeg hielp een handje mee door op eigen veld met een veredelde reserveploeg aan te treden.

Voor PSV was een productieve periode in het tweede gedeelte van de eerste helft voldoende om het duel al vroegtijdig te beslissen. Knullig Twents balverlies leidde na bijna een half uur spelen de openingsgoal in. Luciano Narsingh trof vervolgens de paal, maar in de rebound zorgde Luuk de Jong alsnog voor de 0-1. Niet veel later verdubbelde Jeffrey Bruma de marge uit een hoekschop van Adam Maher. De verdediger kwam eenvoudig los van zijn bewaker en knikte de bal in de verre hoek.

Dat PSV de zege in feite op een presenteerblaadje kreeg aangereikt, was gezien de vele mutaties in de basis van FC Twente eigenlijk geen verrassing. Bij de geplaagde Tukkers ontbraken de geblesseerde vaste krachten Andreas Bjelland, Luc Castaignos en Jesús Corona. Daarnaast zat spelmaker Hakim Ziyech een schorsing uit. Door de vele afwezigen waren er basisplekken voor de debuterende centrale verdediger Peet Bijen, Shadrach Eghan, Kasper Kusk en Ryo Miyaichi.

PSV bespaarde FC Twente in de tweede helft aanvankelijk nieuwe klappen. Met de riante voorsprong op zak koesterde de ploeg van coach Phillip Cocu vooral balbezit. De Jong hielp tussendoor nog wel een goede kans om zeep door in vrijstaande positie de bal niet voldoende gericht op doel te koppen. Een kwartier voor tijd tekende Memphis Depay alsnog voor de 0-4. Oog in oog met Stevens maakte de Oranje-international geen fout. Daarna legde Depay ook de eindstand vast door van dichtbij raak te schieten.

Door de royale overwinning komt de landstitel voor PSV nu wel heel dichtbij. Nummer twee Ajax, dat zondag nog op bezoek gaat bij FC Utrecht, staat momenteel elf punten achter. PSV heeft in het restant van dit seizoen nog vijf competitieduels voor de boeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen