Barcelona snel kaar met Espanyol in derby

25 april 2015, 17:51

FC Barcelona heeft de Catalaanse derby tegen Espanyol omgezet in een eenvoudige overwinning. De halvefinalist in de Champions League zegevierde zaterdag met 0-2 in het Power8-stadion van de stadsrivaal. Neymar en Lionel Messi maakten in de eerste 25 minuten al het verschil.

Espanyol trok voor de ontmoeting met de grote broer alle defensieve registers open, maar dat sorteerde niet het gewenste effect. Barcelona kreeg al snel wat mogelijkheden en in de zeventiende minuut was het raak, na een prachtige aanval. Lionel Messi bediende Jordi Alba met een lange bal en de linksback slingerde het leder vanaf de linkerflank het penaltygebied in. Luis Suarez had daar zelf kunnen schieten, maar de Uruguayaan toonde zich niet zelfzuchtig en liet het speeltuig lopen voor Neymar, die het afmaakte (0-1).

Acht minuten later tekende Messi voor de 0-2. De Argentijn passeerde Espanyol-keeper Kiko Casilla met een schot uit een lastige hoek, wel leek assistgever Suarez buitenspel te staan. Daarna kwam Barcelona niet meer in de problemen, al moest het tien minuten na rust wel verder met tien man. Alba protesteerde te fel toen hij - terecht - geen corner kreeg en dat kwam hem op een gele kaart te staan. Vervolgens maakte de verdediger zoveel misbaar, dat hij met rood van het veld werd gestuurd. In blessuretijd kreeg ook Hector Moreno van Espanyol (ex-AZ) rood (twee keer geel)

Koploper FC Barcelona heeft in La Liga nu vijf punten voorsprong op nummer twee Real Madrid. Die ploeg gaat zondag nog wel op visite bij Celta de Vigo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen