Brood: "Spelers gaan met campinggedachte rondlopen"

30 april 2015, 23:27

NEC is al enige tijd kampioen in de Jupiler League en speelt dus nergens meer om in de laatste duels van het seizoen. Toch is trainer Ruud Brood nog ambitieus in de laatste twee wedstrijden van de competitie. De coach, die met NEC de grens van honderd punten nog overschrijden, eist dan ook volledige scherpte bij zijn team. Morgen (vrijdag) ontvangt de kampioen Jong Ajax.

Vorige week won NEC met 1-3 bij FC Den Bosch, maar tevreden is Brood daar niet over. "Het was het gewoon niet goed, het leek wel een vriendschappelijk potje. Als we tegen Jong Ajax weer zo spelen, gaan we er keihard af", zegt Brood op de clubsite. "Het begint allemaal met de eigen motivatie, de wedstrijdinstelling. We hebben een aantal doelstellingen, dat moeten we dan ook uitstralen."

"Van de andere kant, het blijft wel ongelooflijk knap dat we ook na het behalen van het kampioenschap alles zijn blijven winnen. Iedereen wil de kampioen verslaan, maar dat is niemand gelukt. Daarnaast moeten we het de laatste weken ook telkens zonder een aantal basisspelers stellen, dus dat geeft de kracht van de selectie wel aan", zegt de coach.

Brood doet er alles aan de spelers van zijn team scherp te houden. "Sommige jongens dreigen met een soort campinggedachte rond te gaan lopen. Ze zijn wat meer bezig met zichzelf, dan met het team. Dat kan gewoon niet, ook niet in deze fase van het seizoen. Als dat doorzet, gaat het seizoen straks nog als een nachtkaars uit, terwijl we zo'n mooi en uniek jaar hebben gehad. Dat moeten we morgen in hopelijk een uitverkocht eigen huis ook goed kunnen afsluiten. We beginnen tegen Jong Ajax daarom ook maar met vijf wisselspelers. Het is weliswaar geen strafmaatregel, maar ik vind dat een aantal spelers wel op scherp moet worden gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen