Guardiola: "Messi in topvorm is niet te stoppen"

5 mei 2015, 18:57

Met Bayern München staat Josep Guardiola woensdag tegenover een speler die hem in het verleden zo vaak liet juichen. Als voormalig trainer van FC Barcelona kent hij Lionel Messi als geen ander en dus weet Guardiola dat het voor zijn team een hele klus gaat worden om de Argentijn van scoren af te houden.

Tijdens zijn perspraatje een dag voor de wedstrijd in Camp Nou stak Guardiola zijn bewondering voor Messi niet onder stoelen of banken. "Hem afstoppen wordt een enorme uitdaging, daarom ben ik ook zo blij dat ik dit mag ervaren. Ik heb een idee hoe ik hoop dat de wedstrijd gaat verlopen. Op basis van de laatste wedstrijden van FC Barcelona heb ik mijn plan enigszins aangepast, maar mijn oorspronkelijk idee staat nog steeds overeind."

Maar hoe goed het tactische plan misschien ook is, de coach weet dat Messi van eenzame klasse is. "Als hij in topvorm is, is er geen verdediging die hem af kan stoppen. Er is ook geen systeem om hem onschadelijk te maken, daarvoor is hij veel te goed. Het enige wat je kan doen is hem op één of andere manier beperken, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat hij niet aan de bal komt. Maar zelfs dan is hij niet af te stoppen."

Met Messi in de ploeg en Guardiola als coach op de bank won FC Barcelona in 2009 en 2011 de CL.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen