ErediVisie: wat opviel in de 33ste speelronde

11 mei 2015, 11:41   Bijgewerkt: 11 mei 2015, 11:51

Speelronde 33 van de Eredivisie was beslissend in de strijd om lijfsbehoud. Excelsior speelde zich veilig en dat ging ten koste van NAC Breda en Go Ahead Eagles, die via de play-offs moeten proberen om het vege lijf te redden. FCUpdate.nl pikt weer enkele opvallende zaken van de voetbalzondag, die bestond uit acht in plaats van negen wedstrijden, eruit.

De Kuip bleef leeg

De meest besproken wedstrijd van afgelopen weekend was een duel dat niet gespeeld werd. Op donderdag werd duidelijk dat burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zich genoodzaakt zag om Feyenoord-Vitesse af te gelasten, omdat de politie acties aangekondigd had. De veiligheid in en rond het stadion kon om die reden niet gegarandeerd worden en dus ging een streep door de partij, cruciaal in de strijd om plek drie. Geluk bij een ongeluk voor alle betrokkenen is dat AZ zondag won van NAC Breda, hierdoor is van competitievervalsing geen sprake. Maar een smet op de speelronde is de afgelasting zeker. Feyenoord en Vitesse mogen nu vanavond (maandag) aan de bak, om 20.00 uur. Wint Feyenoord, dan is de strijd om plek drie eindelijk beslist.

Alle beslissingen onderin zijn gevallen

Zes keer 0-0 na 45 minuten

Het leuke van de laatste speelronden in de Eredivisie is normaal gesproken dat je, met schakelprogramma's op de tv en radio, van het ene doelpunt naar het andere rolt. Maar nadat om 14.30 uur het eerste fluitsignaal klonk in acht verschillende stadions, bleef het opvallend stil. Alleen in Alkmaar leverde de eerste helft wat spektakel op, bij AZ-NAC was het na 45 minuten al 1-2. Verder scoorde alleen PSV een keer, bij de zes overige duels was de stand halverwege doelpuntloos. Pas nadat de thee achter de kiezen was, vielen de doelpunten. Zeventien om precies te zijn, waardoor het met 21 goals toch nog een vrij normale speelronde werd.

Staande ovatie voor Memphis

Moeders in het zonnetje bij Ajax

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen