Over de grens: wat opviel in het buitenland

11 mei 2015, 16:23   Bijgewerkt: 12 mei 2015, 11:31

In aanloop naar de halve finales van de Champions League deed FC Barcelona dit weekend uitstekende zaken. Het won met 2-0 van Real Sociedad en omdat Real Madrid punten morste tegen Valencia (2-2), kan Barça de titelstrijd komend weekend beslissen. Maar naast deze 'Vorentscheidung' in Spanje gebeurde veel meer in het buitenland, FCUpdate.nl pikt weer enkele opvallende zaken eruit. Met scorende Nederlanders, de Engelse Houdini en spanning en gele kaarten in Turkije. En wie zijn de Messi en Boateng van Italië?

En dat is zes voor Leicester

Ruim een maand geleden wist iedereen in Engeland het zeker: Leicester City zou gaan degraderen uit de Premier League. De ploeg stond begin april troosteloos onderaan en had sinds 10 januari geen wedstrijd meer gewonnen. Sinds 4 april is alles echter anders. Zeven wedstrijden speelde Leicester City sindsdien en daarvan werden er zes gewonnen, tussendoor was alleen kampioen Chelsea te sterk. Na West Ham, West Bromwich Albion, Swansea, Burnley en Newcastle United werd dit weekend ook het Southampton van coach Ronald Koeman verslagen. Met nog twee duels te spelen staat Leicester vijftiende, drie plaatsen boven de rode streep. Als komend weekend ook gewonnen wordt van Sunderland, waar Dick Advocaat op de bank zit, voltooit Leicester City één van de meest memorabele comebacks van de laatste jaren in de Premier League.

Van Ginkel breekt de ban

Messi tegen Boateng in Italië

Iedere voetballiefhebber zal het doelpunt van Lionel Messi tegen Bayern, waarbij hij Jerome Boateng eruit liet zien als een houten klaas, gezien hebben. Franco Brienza en Federico Peluso ongetwijfeld ook en beide spelers leverden, enkele dagen na de CL-kraker in Camp Nou, een opvallend goede kopie van de goal van Messi af. Cesena-spits Brienza omspeelde Peluso en scoorde, de verdediger van Sassuola struikelde op eenzelfde manier als Boateng over zijn eigen benen. Helaas voor Brienza en Cesena leverde dit doelpunt minder roem op dan de goal van Messi, want de club verloor met 2-3 en degradeerde zo uit de Serie A.

Dost laat zijn voeten spreken

Spanning en gele golf in Turkije

Weinig van de grotere Europese competities zijn dit seizoen zo spannend als de Turkse Süper Lig. Stadgenoten Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe wisselen elkaar bijna wekelijks af aan kop en met nog vier duels te spelen is het nu Galatasaray dat de beste papieren heeft. De ploeg van Wesley Sneijder won met 1-0 van Konyaspor en zag Besiktas later in het weekend niet verder komen dan 1-1 tegen Gaziantepspor. Hierdoor zakte Besiktas van plek één naar plek drie, twee punten achter de koploper. Fenerbahçe, dat dit weekend met 2-3 van Sivasspor won, staat precies tussen beide teams in. Opvallend aan de wedstrijd van Besiktas was overigens de 'gele golf' die in de tweede helft losbrak. In de pogingen om het gelijkspel over de streep te trekken, kreeg Gaziantepspor in de tweede 45 minuten van het duel maar liefst acht keer geel.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen