Luis Enrique blij met finale: "Nu telt alleen de winst"

13 mei 2015, 07:52   Bijgewerkt: 13 mei 2015, 09:16

Het eerste seizoen van Luis Enrique als hoofdcoach van FC Barcelona lijkt een doorslaand succes te worden. De Catalanen hebben de landstitel voor het grijpen, staan in de finale van de Copa del Rey en bereikten dinsdag de eindstrijd van de Champions League.

FC Barcelona verloor dinsdag in de return met 3-2 van Bayern München, maar kwam na de 3-0 zege in eigen huis feitelijk geen moment in de problemen. "We hebben in principe nu ons doel bereikt", zegt Enrique over de finaleplaats van zijn ploeg. "We horen weer bij de beste teams van Europa. Nu telt alleen nog maar de winst."

De Champions League-finale wordt voor Luis Enrique, als speler winnaar van de Europa Cup II met Barça, zijn eerste grote finale als coach. "Het is heel anders dan als speler", denkt hij. "Als trainer is iedere wedstrijd anders. Dat zal in de finale ook het geval zijn, al kan ik dat natuurlijk niet vergelijken met eerdere finales."

Luis Enrique geniet van het succes van zijn ploeg dit seizoen. "In drie competities zijn we negentig minuten verwijderd van de winst", verwijst hij naar de Spaanse competitie, Spaanse beker en CL. "Dat is een prachtig gevoel, maar we moeten er nu voor zorgen dat we deze prijzen ook daadwerkelijk pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen