Van Rhijn: "De beelden van het PSV-feest deden pijn"

15 mei 2015, 12:59

Ricardo van Rhijn zag het kampioenschap dit jaar naar PSV gaan. Na vier landstitels op rij voor Ajax werd het titelfeest dit seizoen weer eens in Eindhoven gevierd. In een column op de clubwebsite geeft de rechtsachter aan dat het zien van de beelden vanuit Eindhoven hem pijn deden. "Toen ik de beelden van het PSV-feest zag, bekroop mij het gevoel dat ik dit nooit meer wil meemaken."

"Het is absoluut mooi wat we de afgelopen jaren met al die kampioenschappen op rij hebben bereikt, maar iedereen weet dat vandaag telt bij een club als Ajax", stelt Van Rhijn. "De mooie momenten die we hebben beleefd, komen dus niet heel veel ter sprake, maar we worden er nog wel eens mee geconfronteerd. Bijvoorbeeld door de foto's op de club en in de kleedkamer. Het zijn mooie herinneringen. Maar we leven in het heden en de realiteit is dat wij voor het eerst in vijf jaar met lege handen staan in de competitie. Dat doet pijn. Ondanks dat iedereen zag aankomen dat PSV kampioen zou worden, was ik er doodziek van. Zeker toen ik beelden van het kampioensfeest voorbij zag komen. Dat was vervelend, omdat ik weet hoe mooi het kan zijn."

Vandaag de dag is alles anders, weet Van Rhijn. "We zijn tweede geworden, terwijl bij Ajax enkel het kampioenschap telt. Het is niet verkeerd om jezelf daarmee te confronteren. Het maakt ons extra gretig voor volgend seizoen. Die honger hebben we sowieso wel, maar beelden versterken dat gevoel alleen maar. Volgend seizoen willen wij weer met de schaal in handen staan. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen