Luis Enrique pakt titel in debuutjaar: "Moest wat veranderen"

18 mei 2015, 08:45

Luis Enrique wist zondagavond de landstitel veilig te stellen met FC Barcelona, dat ook nog kans maakt op de 'treble', met finaleplaatsen in de Copa del Rey en de Champions League. De Spanjaard kent zodoende een uitstekend debuutseizoen als coach van de Catalaanse topclub. Toch is het nog niet duidelijk of hij volgend seizoen ook de eindverantwoordelijke zal zijn in Camp Nou.

Luis Enrique werd vorig jaar aangesteld als opvolger van Gerardo 'Tata' Martino. "Tien maanden geleden ben ik hier gestart, met veel veranderingen. De club had geen prijzen gepakt en ik wist dat er wat moest veranderen. Dat hebben we zo goed mogelijk proberen te doen", zei de trainer na het binnenslepen van het kampioenschap. Een keurige 0-1 zege bij Atlético Madrid volstond om de titel te grijpen. "We hebben nog twee finales te spelen, maar we zijn stabiel."

De prestaties in dit seizoen staan goed op het cv van Luis Enrique. "Ik had niet het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen. Ik maak me ook geen zorgen over de toekomst. Ik weet niet of we aan een nieuwe cyclus begonnen zijn, maar het zou mooi zijn als dat het geval is. Nu moeten we het weer laten zien buiten de competitie", aldus de keuzeheer van Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen