Spaanse media vernietigend: "Zonder te schieten win je niet"

7 december 2022, 08:38

Voor Spanje eindigde het WK in Qatar net als dat van vier jaar eerder in Rusland al in de achtste finales. Marokko hield de ploeg van bondscoach Luis Enrique 120 minuten van scoren af en sloeg vervolgens zelf toe in de strafschoppenserie. Dit schreven de Spaanse media over de vroege uitschakeling van La Furia Roja. 

'De tijd van exotische teams die naar het WK gingen om shirtjes te ruilen is geweest', schrijft Marca. 'Marokko had een plan en voerde het goed uit', prees het de tegenstander. De Marokkanen lieten het balbezit aan de Spanjaarden, die daarmee echter nauwelijks tot doelpogingen wisten te komen. 'De slelectie zat verstrikt in het gebruikelijke stramien van passen. Het is geen cliché: zonder op doel te schieten kun je geen wedstrijd winnen.'

In AS wordt teruggeblikt op het eerste duel in de groepsfase tegen Costa Rica, toen Spanje zich met een 7-0 zege als titelkandidaat leek te presenteren. 'Die overwining deed ons geloven dat we koningen waren terwijl we, na wat we gisteren hebben gezien, slechts bedelaars zijn', vindt de krant. Het zag een 'langdradige wedstrijd waarin kansen een kostbaar goed waren' tegen de Marokkanen. Luis Enrique had eerder nog gezegd dat het resultaat voor hem minder belangrijk was dan de kwaliteit van het voetbal. 'Die zin klinkt nu als een grafschrif', blikt de krant vooruit op het mogelijke ontslag van de keuzeheer.

El Mundo Deportivo spreekt van een 'totaal fiasco' voor Spanje. 'De spelers hebben hun huiswerk niet gedaan', refereert het aan de opdracht die Luis Enrique zijn spelers voor het toernooi had meegegeven. De bondscoach wilde dat iedere speler duizend strafschoppen zou oefenen, maar tegen Marokko ging er niet eentje in. Ook deze krant zag de ploeg domineren maar stuklopen op de Marokkaanse muur. 'De Atlas-leeuwen wachtten op hun prooi', zo vond de krant. Het roept de tegenstander uit tot 'de grote revelatie van dit WK'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Draadnagel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hebben die Spaanse kranten toch nog iets van Johan Cruyff geleerd: "Je moet schieten, anders ken je geen goal maken."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen