sc Heerenveen in actie voor gezin uit Armenië

21 mei 2015, 11:19

sc Heerenveen zet zich rond de wedstrijd tegen Feyenoord in voor een bijzonder doel. De spelers dragen tijdens de warming-up shirts om aandacht te vragen voor de situatie van de familie Sahakyan. Deze familie, sinds 2001 woonachtig in Nederland en nauw betrokken bij de club, dreigt te worden uitgezet.

Nazan Sahakyan kwam samen met haar dochter Mariana en zoon Soeren in Nederland terecht, nadat haar man in de jaren '90 in Armenië vermoord was. De familie bouwde een nieuw leven op in Friesland en zowel Nazan Sahakyan als haar zoon Soeren ging aan de slag bij sc Heerenveen. Nazan werd gastouder voor spelers uit het buitenland, Soeren verricht scoutingswerkzaamheden. De familie is enorm geliefd binnen de club, maar lijkt niet langer in Nederland te mogen blijven. Ze moeten, volgens het kabinet, terug naar Armenië.

Het bestuur van sc Heerenveen, burgemeester Tjeerd van der Zwan en Tweede Kamerlid Lutz Jacobi maken zich sterk voor de familie en hopen toch nog een verblijfsvergunning voor hen te kunnen regelen. Oud-spelers en -trainers van de club als Hakim Ziyech, Filip Djuricic, Ron Jans, Christiaan van Puyvelde, Miralem Sulejmani, Henk Herder, en Lasse Schöne hebben schriftelijk steun betuigd om uitzetting te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen