Eindhoven verliest bij Volendam: "Te weinig rendement"

23 mei 2015, 10:35

FC Eindhoven leek op weg naar een uitstekend resultaat op visite bij FC Volendam, maar de formatie van Jean-Paul de Jong gaf in blessuretijd het gelijkspel uit handen. Volendam scoorde in extremis de 2-1, waardoor Eindhoven met een nederlaag van het veld stapte. Daardoor zal de ploeg van De Jong maandag in de return aan de bak moeten. "Het is helder: we moeten maandag winnen", zegt De Jong.

Volendam kwam na rust op voorsprong, waarna de bezoekers in de slotfase de stand gelijk trokken. Lang kon de ploeg niet genieten van die goal, want Kevin van Kippersluis maakte snel na de gelijkmaker de 2-1 voor Volendam. "Voorin hadden we te weinig rendement", zegt De Jong op de clubsite. "We waren de bovenliggende partij, maar de bal ging er niet in. We kwamen 1-0 achter door een spelhervatting. Wij hadden een schot op de lat en paal van Joey Sleegers. Anthony van den Hurk maakte de 1-1, een belangrijke uitdoelpunt. We zaten wellicht teveel in de euforie. De 2-1 was zuur, maar het is helder: we moeten maandag winnen."

Volendam-coach Hans de Koning is blij met de overwinning op Eindhoven, dat het reguliere seizoen afsloot als nummer twee van de competitie. "FC Eindhoven was favoriet. Ze hebben tachtig punten behaald, we mochten ze niet laten voetballen. We hebben tegen elkaar gezegd dat we thuis moeten winnen. Alles hebben we eruit gehaald, we hebben niet verloren en dat was het doel. We kijken uit naar maandag, een geweldige pot zal het worden. We gaan niet achteruit hangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen