Brood verlaat promovendus NEC voor 'nieuwe uitdaging'

27 mei 2015, 18:28

NEC gaat niet met Ruud Brood als coach de Eredivisie in, zo meldt de Jupiler League-kampioen woensdag via de officiële kanalen. De oefenmeester heeft besloten zijn doorlopende contract te laten ontbinden, hij is vermoedelijk op weg naar de rol van assistent van Phillip Cocu bij PSV.

Ook Roy Hendriksen, de rechterhand van Brood in De Goffert, heeft besloten NEC te verlaten. Hij had eveneens nog een doorlopende verbintenis in Nijmegen. NEC had de twee trainers 'graag behouden', maar 'zij hebben onafhankelijk van elkaar aangegeven te willen vertrekken'. "Ze zijn bezig met een nieuwe uitdaging", klinkt het op de NEC-website. "De club heeft met beide trainers een akkoord bereikt over een gepaste financiële vergoeding voor hun vertrek."

Over waar die 'nieuwe uitdaging' van Brood en Hendriksen ligt, doet NEC geen mededelingen. Maar de eerste gaf eerder deze week al aan in gesprek te zijn met PSV om assistent van Cocu te worden, omdat Ernest Faber komende zomer vertrekt uit het Philips Stadion. Brood was één jaar trainer van NEC, waarmee hij met een recordaantal punten van 101 kampioen werd in de Jupiler League en daarmee promotie naar de Eredivisie afdwong. Hendriksen gaat naar alle waarschijnlijkheid naar het Engelse Brentford, dat Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen in het vizier heeft voor de functie van hoofdtrainer.

"NEC is zich bewust van het belang van het spoedig completeren van de technische staf. Er zijn inmiddels profielen opgesteld. De club doet haar uiterste best spoedig een nieuwe trainer te presenteren en zal in dit proces zorgvuldig te werk gaan. We willen Ruud en Roy bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen en wensen hen veel succes met hun toekomstige loopbanen", besluit NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen