Heerenveen knokt zich naar gelijkspel tegen Vitesse

Ger
28 mei 2015, 23:07

Het blijft tot het laatste moment spannend welke ploeg het play-off ticket voor Europees voetbal pakt. De eerste wedstrijd van het beslissende tweeluik tussen sc Heerenveen en Vitesse werd een echt voetbalgevecht zonder winnaar: 2-2. In het Abe Lenstra stadion zorgden Luciano Slagveer, Mark Uth (SC Heerenveen) en Valeri Qazaishvilli en Davy Pröpper (Vitesse) voor de treffers. Door de uitdoelpunten verschaft Vitesse zich de betere uitgangspositie voor aankomende zondag. 

Vitesse is bezig aan een geweldige tweede seizoenshelft, waarin slechts drie keer werd verloren. Het leverde de ploeg van Peter Bosz een ticket op in de play-offs, waar het in de eerste ronde PEC Zwolle over twee wedstrijden versloeg. Heerenveen gaf het dolende Feyenoord de doodsteek na een verlenging in de Kuip, waardoor Heerenveen en Vitesse onderling moeten gaan uitmaken wie volgend jaar Europa in mag.

Na de treffer leek Vitesse leek de touwtjes weliswaar stevig in handen te hebben, één goede aanval bleek voldoende voor Heerenveen om met een gelijke stand te gaan rusten. Sam Larsson leverde een piekfijne steekpass op Mark Uth, die niet voor eigen succes ging, maar besloot de bal hard voor te geven. Daar stond Luciano Slagveer om de bal in te tikken.

Daarna was het de beurt aan Vitesse. Na een goede steekpass van Achenteh schoot spits Traoré eerst in het zijnet. Even daarna raakte Wallace raakte met een snoeihard schot de paal. Weer een paar minuten later was het dan wél raak. Davy Pröpper pikte de bal rond de middenlijn op, soleerde richting de zestien meter en zag zijn schot naar de linkerbenedenhoek gaan. Nordfeldt was kansloos: 1-2.

De vermoeidheid werd bij beide ploegen duidelijk in de slotfase, en er waren geen grote kansen meer te noteren. Door het gelijkspel wordt de tweede wedstrijd aankomende zondag alles beslissend: wie pakt er Europees voetbal, en wie blijft achter met niks?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen