Werder en Lazio willen Chery: "Plus een club uit Spanje"

8 juni 2015, 12:41

Er deden geruchten de ronde over een miljoenentransfer van Tjaronn Chery naar het Chinese Guangzhou R&F, maar mogelijk lonkt er een overstap naar de Serie A of de Bundesliga voor de smaakmaker van FC Groningen. Zowel Lazio Roma als Werder Bremen heeft bovengemiddelde interesse voor de 27-jarige middenvelder. Dat heeft zijn zaakwaarnemer bij FOX Sports bevestigd.

"Plus nog een club uit Spanje, maar die kan ik nog niet bekendmaken. Daarover binnenkort meer", zegt Erzin Arkan, de belangenbehartiger van Chery. Lazio en Werder hebben overigens nog niet bij Groningen aangeklopt voor de creatieveling. "Bij ons is hier niets van bekend", stelt manager technische zaken Peter Jeltema namelijk. "Maar het regent geruchten. Laten die clubs zich via een mail maar officieel melden bij ons, dan praten we verder."

Chery ligt in Euroborg nog vast tot medio 2016, maar Groningen heeft ook nog eenzijdige optie van een jaar in zijn contract staan. Desondanks lijkt de vrijetrappenspecialist te vertrekken naar een andere club. "We moeten reëel zijn. Dit is de derde transferperiode waarin er aan Tjaronn wordt getrokken. We zijn best bereid mee te werken aan een overgang, maar dan wel onder de voorwaarde dat drie partijen tevreden zijn. Dat is uiteindelijk het belangrijkste", aldus Jeltema.

Een transfer naar China zal er in ieder geval niet komen, geeft Arkan aan. Ook een langer verblijf in Nederland lijkt uitgesloten. "Tjaronn wil naar een echt voetballand. De Arabische Emiraten, Qatar, China, dat komt pas aan bod als hij op het einde van zijn carrière is beland. Op dit moment heeft geen Nederlands topclub zich gemeld. Tjaronn wil graag ergens anders kijken, de volgende stap maken. Hij is 27, een prima leeftijd om het buitenland te verkennen."

Chery maakte afgelopen seizoen indruk bij Groningen, waarmee hij begin mei de KNVB Beker won. Zijn prestaties leverden hem een uitverkiezing in de Oranje-selectie op, maar de creatieve middenvelder is wel afgevallen voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen