Oranje is wakker geschud: "Iedereen staat op scherp"

9 juni 2015, 08:14

Het Nederlands elftal staat op een belangrijk kruispunt in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 en daar is Wesley Sneijder zich maar al te goed bewust van. De middenvelder realiseert zich dat in de cruciale uitwedstrijd tegen Letland van komende vrijdag alleen drie punten volstaan. "Wij moeten winnen om uitzicht te houden op directe EK-kwalificatie", zegt Sneijder in De Telegraaf.

De nood is hoog en dat zorgt voor de nodige druk bij Oranje, dat vrijdag een slechte generale kende tegen de Verenigde Staten (3-4 verlies). "Dan sta je anders op het veld", zegt Sneijder over de belangen. "En natuurlijk mis je Arjen Robben. Dat lijkt me geen geheim", verklaar de spelmaker van Galatasaray. "Uiteindelijk denk ik dat de nederlaag tegen Amerika een goede wake-up-call is geweest. Anders gaan we misschien naar Riga met het idee van 'dat doen we wel even en dan lekker op vakantie'. Zo'n gevoel bekruipt je soms aan het einde van het seizoen. Nu zijn we op onze vingers getikt en staat iedereen op scherp", aldus de reserve-captain.

Het stak tactisch niet goed in elkaar tegen de VS. Oranje was meer bezig met het uitbreiden van de 3-1 score dan dat het de pot dicht wilde houden en daarvoor kreeg het de rekening dus gepresenteerd. "Letland zat ook al in het koppie", geeft Sneijder toe. "Verder liep iedereen maar raak. Dat viel niet meer te corrigeren. Desondanks blijft het slecht open huis te houden en een 3-1 voorsprong te verspelen. Het totaalbeeld was niet goed."

Wat moet er dan veranderen tegen Letland? "We moeten met wat meer vastigheid spelen", vindt Sneijder. "Dat krijg je automatisch als je spelers opstelt, die vaker met elkaar hebben gespeeld. Tegen de VS waren er te veel wisselingen", aldus de routinier, die het niet zozeer nodig vindt om terug te grijpen op de WK-formatie. "We kunnen in Riga ook op de offensieve manier spelen, waarop we Letland in Amsterdam met 6-0 versloegen. Zolang we allemaal één speelwijze voor ogen hebben. En niet dat de helft voor de 4-1 gaat en de andere helft de 3-1 wil uitspelen", verwijst hij nog één keer naar het verlies tegen Team USA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen