Groep B: Wales vloert België en stevent af op EK-deelname

12 juni 2015, 23:35

Wales heeft België afgeschud in de strijd om de koppositie in Groep B van de EK-kwalificatie. Gareth Bale scoorde in de eerste de enige treffer van de avond: 1-0. Door de zege gaat Wales alleen aan kop, de Belgen moeten door de nederlaag een gaatje van drie punten laten. Omdat Israël vanavond verloor, blijft België wel tweede in de groep.

Wales presteert uitstekend in deze kwalificatiecyclus en de ploeg kwam ondanks een moeilijke openingsfase na 25 minuten op voorsprong tegen de Belgen. Sterspeler Gareth Bale werkte na een uitstekende aanname koel de 1-0 tegen de touwen en bracht het stadion in Cardiff daarmee in extase. België-middenvelder Radja Nainggolan kon zich de tegentreffer aanrekenen. Hij kopte de bal ongelukkig naar Bale, die het cadeautje dankbaar uitpakte. Het was voor de buitenspeler van Real Madrid al zijn vijfde treffer in deze EK-kwalificatiereeks. De tegentreffer was voor België pas de tweede in zes kwalificatieduels.

Bij Bosnië-Herzegovina tegen Israël vielen drie goals in een tijdsbestek van vijf minuten. De bezoekers kwamen in de 41ste minuut via Tal Ben Haim op voorsprong, maar Bosnië was de ploeg die met een voorsprong de kleedkamer opzocht om te rusten. Edin Visca en Edin Dzeko bogen de achterstand razendsnel om. In de tweede helft werd er nog één keer gescoord door Bosnië. Visca gooide het duel een kwartier voor het einde met zijn tweede goal in het slot. Hierdoor doet Israël slechte zaken doet in de strijd om de EK-toegangsbewijzen. Die ploeg staat nu gedeeld derde en het deelt die plek bovendien met Cyprus.

Cyprus mag dankzij de 1-3 zege bij hekkensluiter Andorra namelijk nog steeds hopen op EK-deelname. De eilandbewoners hebben na vandaag negen punten, evenveel als Israël. De derde plaats is goed voor deelname aan de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen