Feyenoord neemt performance analist over van Ajax

17 juni 2015, 14:17

Een opvallende 'transfer' achter de schermen in de top van het Nederlandse voetbal. Feyenoord neemt David van Maurik over van aartsrivaal Ajax, hij voegt zich als performance analist bij de begeleidingsstaf van het eerste elftal. De 25-jarige Van Maurik bekleedt eenzelfde functie bij het Nederlands elftal.

Van Maurik heeft voor twee seizoenen getekend bij Feyenoord en gaat bij de Rotterdamse club aan de slag met Inmotio, een systeem dat het mogelijk maakt om alle bewegingen van spelers vast te leggen. "Met de aanstelling van David zorgen we voor een verdere professionalisering van onze begeleidingsstaf en krijgen onze trainers meer mogelijkheden", zegt directeur Martin van Geel op Feyenoord.nl. "Zijn aanstelling en de aanschaf van het Inmotio-systeem zijn mogelijk doordat we weer wat ruimer in onze financiële middelen zitten."

"Toen ik werd benaderd door Feyenoord, zag ik dit direct als een mooi project", vult Van Maurik aan. "Ik zie mezelf als een gereedschap waar de trainers te allen tijde een beroep op kunnen doen. Ik heb een aantal keer gesproken met Giovanni van Bronckhorst en hij ziet het heel erg zitten om van deze nieuwe mogelijkheden gebruik te gaan maken en denkt dat het een waardevolle toevoeging kan zijn om sportief succes te boeken."

De gegevens van Van Maurik en het Inmotio-systeem kunnen worden gebruikt voor tactische doeleinden en om de fysieke belasting van spelers nauwkeurig te meten, laat de Rotterdamse club weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen